Inspirációk földgömbök és világtérképek újragondolásához

    Nagy vágyam, hogy egyszer körbeutazom a világot. Annyi érdekes hely van ezen a bolygón, ahova érdemes ellátogatni. Minden ember fejében ott motoszkál a gondolat legalább egy hely kapcsán: Látni akarom!


   Gyerekkoromban a Földgömb nézegetése különleges álmodozásaim tárgya volt. Ma is, ha ránézek egyre, a képzeletem elkalandozik különféle egzotikus tájakra. Beleképzelem magam, milyen lehet máshol élni. Egészen egyszerűen inspirál!
   A padláson rengeteg limlom hevert szóval kellett keresnem ötleteket az újrahasznosításukhoz. Imádom a könnyen megvalósítható mutatós dolgokat. Ezek mind egytől egyig stílusosak, és egyedivé varázsolhatók. Ez csak egy pár kiválóság a számtalan lehetőség közül.

   A már meglátogatott kedvenc helyeidet, vagy szíved leghőbb vágyait, dekorációként is használhatod. Így, ha ránézel erre a képre, a szívecskékben rejlő térképrészletek kellemes nosztalgikus, vagy áhítozó, álmodozó hangulatot ébreszthetnek benned.
   Üvegasztal közé berakhatod a térképet. Esetleg írhatsz rá szép stilizált betűkkel valami frappáns rövid idézetet is, amivel akár még személyesebbé teheted a dekorációt. 

    A földgömböt is sokféleképpen lehet újraértelmezni. Félbe vágva lehet belőle gyümölcsöstál, vagy akár kaspó is. A másik feléből pedig akár lámpabura.

   Lehet készíteni belőle faliórát is. Két lehetőség van. Monumentális órához kell több földgömb is, amiket félbevágva körbe a falra ragasztva elhelyezhetsz. Viszont, ha csak egy földgömböd van, akkor ugyanúgy ketté vágva, rászerelve az óraszerkezetet készülhet el a remekmű.

   Tároló dobozok készítéséhez is kiváló a térkép. Egy konzervdobozra ráragaszthatod a kedvenc földrészed, vagy az álomországod. Különleges és hasznos eleme lehet az otthonodnak. 
   Totálisan imádom ezeket az ötleteket. Remélem, lesz elég időm a kivitelezésre. Persze, ha elkészültek, csak hagyom, hogy magával ragadjon a képzeletbeli kalandvilágom és elrepítsen messzi földekre ezek láttán. Ha tetszett a bejegyzés, akkor látogass el a http://pepperminthome.blogspot.hu/ oldalra! Böngéssz a különböző rovatok között! Ha hasonlóra vágysz, akkor ajánlom az Alkotót!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

3 egyszerű illatosító házilag