Sütőtökös-zabos keksz

   
   Ez egy hamisítatlan őszi édesség, aminek receptje az egészséges étkezés jegyében készült. Annyira jó, hogy még az is enni fogja, aki nem szereti a sütőtök ízét!


  Idény termésekből az igazi dolgozni. A november hónap határozottan a sütőtöké, ezért próbáltam valami különlegesebbet a megszokottnál. Első kóstolásra beleszerettem! Laktóz- és gluténmentes.

Hozzávalók:


  • fél csésze rizsliszt
  • 1 csésze finom zab
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál folyékony vaj
  • 2 csésze sült sütőtök
  • negyed csésze eritrit
  • 1 közepes tojás
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • fél csésze dió
  • negyed csésze csokoládépasztilla


Elkészítés:

A száraz alapanyagokat alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a sütőtököt és a többit. Sütőpapíros sütőlapra golyókat formázunk belőle, majd lelapítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 8 perc alatt megsütjük. Melegen tálalva az igazi. ;)

   Ha tetszett a recept, akkor kukkants be a Harapnivaló rovatba! Még több  bejegyzésért iratkozz fel a Facebook oldalunkra!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

3 egyszerű illatosító házilag