Sütőtökös-zabos keksz
Ez egy hamisítatlan őszi édesség, aminek receptje az egészséges étkezés jegyében készült. Annyira jó, hogy még az is enni fogja, aki nem szereti a sütőtök ízét!
Idény termésekből az igazi dolgozni. A november hónap határozottan a sütőtöké, ezért próbáltam valami különlegesebbet a megszokottnál. Első kóstolásra beleszerettem! Laktóz- és gluténmentes.
Hozzávalók:
- fél csésze rizsliszt
- 1 csésze finom zab
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál folyékony vaj
- 2 csésze sült sütőtök
- negyed csésze eritrit
- 1 közepes tojás
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- fél csésze dió
- negyed csésze csokoládépasztilla
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a sütőtököt és a többit. Sütőpapíros sütőlapra golyókat formázunk belőle, majd lelapítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 8 perc alatt megsütjük. Melegen tálalva az igazi. ;)
Ha tetszett a recept, akkor kukkants be a Harapnivaló rovatba! Még több bejegyzésért iratkozz fel a Facebook oldalunkra!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése