Vegán forrócsoki

   Imádom azokat a téli reggeleket, amikor nincs rohanás, kellemesen leülök a babzsákomra, olvasgatok és közben egy isteni finom forrócsokit szürcsölök.




   Mivel a laktózt kerülnöm kell, ezért az utóbbi időben nem volt más választásom, mint kifejleszteni a vegán variációját ennek a különleges reggeli édességnek.

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál eritrit
  • 1/4 csésze jó minőségű holland kakaópor
  • 2 evőkanál nyílgyökérliszt
  • egy csipet só
  • 4 csésze mandulatej
  • 1 csésze vanília kivonat


Elkészítés:

A száraz alapanyagokat keverd össze egy tálba. A mandulatej negyedét rakd egy fémedénybe, kezd el melegíteni és közben fokozatosan adj hozzá a száraz keverékből. Ezzel eléred, hogy ne csomósodjon össze a forrócsokid. Miután homogén állagot vesz fel, öntsd hozzá a többi mandulatejet is és 5 percig folyamatos kevergetés mellett főzd meg a csokoládét.

  Nincs is jobb, mint egy téli forrócsoki. Ebben az időszakban még szeretek hozzárakni fahéjat, vagy mézeskalács fűszert. De természetesen a kandírozott narancs is igazi télies, karácsonyos hangulatot teremt.
  Ha tetszett a bejegyzés, akkor látogass el a többi receptért a Harapnivaló rovatba, valamint dobj egy like-ot a Facebook oldalunkra.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

3 egyszerű illatosító házilag