Nyári ételkülönlegesség 3.- Citromos csirke gazpachoval
Ebben a forróságban mi sem esne jobban, mint egy paradicsom alapú zöldségleves pár jégkockával. A gazpacho egy nagyszerű hideg spanyol találmány a nyári napokra.
Ez a recept szerves része lehet méregtelenítő kúrának, hiszen gyorsítja az anyagcserét. A paradicsom, az uborka, és a hagyma tisztítja a bélrendszert. Ezen kívül a paradicsom még kiváló érrendszeri panaszok, és rákbetegségek megelőzéséhez. Terhes nők is bátran fogyasszák, mivel magas a C-vitamin és folsav tartalma.
Hozzávalók 2 főre:
200 g csirkemell
1 evőkanál olívaolaj
1 citrom, szeletelve
1 tk friss rozmaring
Gazpacho:
2 csésze párolt paradicsom
3 gerezd fokhagyma, darált
1 csésze hagyma, felaprítva
1/2 csésze uborka, apróra vágott
1/2 csésze zöld paprika , apróra vágott
1 ek fehérbor ecet
A csirkét forgasd meg olívaolajban. Fedd le citrom szeletekkel és a rozmaringgal , süsd 25-30 percig. Keverjük össze a gazpacho hozzávalóit egy turmixgépben, majd tálaljuk jégkockával, csirkével együtt.
Összesen : 414 kalória/fő
Kép: www.womenshealthmag.com
Megjegyzések
Megjegyzés küldése