Isteni nyári salátaöntetek
Megérkezett a nyár. A nagy melegben inkább a könnyedebb életeket részesítjük előnyben. A különböző zöldségek is olcsóbbak. Itt van két imádni való zöld salátaöntet.
Annyira könnyű elkészíteni, hogy egy gyereknek is simán megy, ha követi a recept előírásait. Az egyik öntet krémesebb, a másik savanykásabb, így mindenki eldöntheti, hogy melyik a számára legígéretesebb.
Krémes avokádós lime öntet
Ez az egyik kedvencem. Az avokádó bársonyos zöld íze remekül passzol a limehoz és a fokhagymához. Rendkívül egészséges! Ha a joghurtot és az olívaolajat kihagyod belőle, akkor agyon jó kenyérre is.
Hozzávalók:
A hozzávalókat össze kell turmixolni és már önthető is a salátára.
Bazsalikomos-fehérborecetes mártás
Ennek a mártásnak sokkal savanykásabb íze van a fehérbor ecet és a mustár miatt, de kiválóan tompítja az erőteljes ízeket a bazsalikom és az olívaolaj, így teremtve meg a tökéletes ízharmóniát.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A hozzávalókat a turmixgépben jól össze kell mixelni. Öntsd nyakon a salátádat vele, káprázatos ízélményt ad.
Szeretem a salátákat, de egy idő után elég unalmasak. Mi más dobná fel, mint ezek. Ízhangulatomnak megfelelően választom ki a receptet. Mikor milyen kedvem van, de általában jobban szoktam kívánni az avokádósat. Persze, mindenki döntsön saját szájíze szerint.
Ha tetszettek a receptek, akkor nézz körül a Harapnivaló rovatban még több finomságért!
Annyira könnyű elkészíteni, hogy egy gyereknek is simán megy, ha követi a recept előírásait. Az egyik öntet krémesebb, a másik savanykásabb, így mindenki eldöntheti, hogy melyik a számára legígéretesebb.
Krémes avokádós lime öntet
Ez az egyik kedvencem. Az avokádó bársonyos zöld íze remekül passzol a limehoz és a fokhagymához. Rendkívül egészséges! Ha a joghurtot és az olívaolajat kihagyod belőle, akkor agyon jó kenyérre is.
Hozzávalók:
- 1 avokádó
- 1/4 csésze friss petrezselyem
- 1 lime leve
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
- só
- 3 teáskanál olívaolaj
- 1/4 csésze joghurt
A hozzávalókat össze kell turmixolni és már önthető is a salátára.
Bazsalikomos-fehérborecetes mártás
Ennek a mártásnak sokkal savanykásabb íze van a fehérbor ecet és a mustár miatt, de kiválóan tompítja az erőteljes ízeket a bazsalikom és az olívaolaj, így teremtve meg a tökéletes ízharmóniát.
Hozzávalók:
- 1 szál póréhagyma (1 maréknyi)
- 1/2 csésze friss bazsalikomlevél
- 1 teáskanál dijoni mustár
- só
- 1 teáskanál cukor
- 3/4 csésze olívaolaj
- 1/4 csésze fehérborecet
Elkészítés:
A hozzávalókat a turmixgépben jól össze kell mixelni. Öntsd nyakon a salátádat vele, káprázatos ízélményt ad.
Szeretem a salátákat, de egy idő után elég unalmasak. Mi más dobná fel, mint ezek. Ízhangulatomnak megfelelően választom ki a receptet. Mikor milyen kedvem van, de általában jobban szoktam kívánni az avokádósat. Persze, mindenki döntsön saját szájíze szerint.
Ha tetszettek a receptek, akkor nézz körül a Harapnivaló rovatban még több finomságért!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése