Teafaolajos tonik zsíros bőrre

   Ha meguntad már, hogy pattanásos, zsíros a bőröd, hogy tele van szépséghibákkal. Nem akarsz folyton mindig újabb és újabb, drágábbnál drágább tonikokra, pattanástalanítóra költeni, akkor próbáld ki ezt.

    A nagy nyári melegben hamarabb zsírosodik az arcbőr ezért nem árt, ha sűrűbben használunk tonikot. Nemrég fedeztem fel ezt az egyszerű megoldást. 3 összetevő kell csak hozzá. Vegyük is sorra őket, és nézzük meg, hogy miért is használnak ezek a bőrödnek.
    A teafaolaj tisztítja a bőrt, fertőtlenít. mindenféle vírussal, gombákkal, és sok bacilussal felveszi a kesztyűt. Gyulladás csökkentő hatással is bír. A pattanások elleni hatékonysága miatt egyre több gélben, krémben és oldatban felfedezhető. Igazi csodaszerként tartják számon.
    Az almaecet manapság elég népszerű lett. Ez nem is véletlen, hiszem számos jó tulajdonsága miatt használhatjuk. Belsőleg, hajra és a bőr ápolására is. Gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban, Antibakteriális hatása miatt felveszi a küzdelmet a pattanásokkal és gyulladásokkal szemben. Miközben fertőtlenít, a bőr pórusait összehúzza.
   A virágvizek mindig ámulatba tudnak ejteni a széleskörű jótékony hatásaikkal. A narancsvirágvíz nyugtató, élénkítő, hangulatjavító hatású. A bőrre enyhe fertőtlenítő, bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő hatást gyakorol. Önmagában is remek arc- , illetve testpermet.
  Őszintén szólva, nem nagyon tetszik az illata, de megéri használni, mert nagyon hatékony. Mivel csak addig érzem, amíg alaposan le nem mosom vízzel, nem jelent nagy áldozatot, hogy kellemetlen számomra az almaecet illata.

Hozzávalók:

2 evőkanál almaecet
2 evőkanál narancsvirágvíz
4-6 csepp teafaolaj

Elkészítés:
A hozzávalókat egy kisebb méretű flakonba öntsd bele, majd alaposan rázd össze! 

Használat:
Vegyél egy vattakorongot. A flakonból öntsd rá egy kicsit. Tisztítsd meg az arcod vele! Figyelj arra, hogy a szemedbe ne kerüljön. Miután körbetörölted a vattával az arcod, öblítsd le vízzel alaposan!


   A legtöbb ember nem foglalkozik az esti és reggeli tonizálással, pedig nagyon fontos. Főleg azért is, mert a napi elintéznivalók közben rengeteg kosz kerül az arc felületére. Ha nem akarjuk, hogy a pólusok eltömődjenek, begyulladjanak, pattanások keletkezzenek, akkor a tonizálás napirendszerű beiktatása nem elhanyagolható. 

Ha tetszett a bejegyzés, likeold a Facebook oldalunkat és hívd meg ismerőseidet. 
További cikkek hasonló témában: Homemade kozmetikum!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

3 egyszerű illatosító házilag