Romantikus fürdőgolyó

    Közeleg a Valentin nap és nehéz eldönteni, hogy mivel lepjétek meg a párotokat? Személy szerint szeretek kézzel készített dolgokat ajándékozni, mert sokkal személyesebb. Ebben a napban nem az ajándékok mennyisége, nagysága, ára a fontos, hanem maga az élmény, ami emlékezetessé teszi azt.

    Képzeljetek el egy fürdőszobát  tele rakva gyertyákkal, egy kellemes zene szól halkan miközben a fürdőkádban elfekve beszélgettek egy jó minőségű bor mellett. Ezt a hangulatot csak a hozzá illő illatvarázs és a víz pezsgése tudja fokozni. A fürdőgolyó gyorsan és könnyen elkészíthető és olcsó is.

A fürdőgolyó elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 gramm shea vaj vagy kakaóvaj (1 tsp)


  • 10 gramm szódabikarbóna (1 tbs)


  • 5 gramm citromsav (1/2tbs)


  • 2,5 gramm étkezési keményítő (1tsp)
  • Agyag (zöld, kék, rózsaszín...)  2 gramm (1/2 tsp) vagy ételfesték (tetszés szerint pár csepp)


  • Szárított gyógynövények, illóolajok ( ebben az esetben megfelelő a fahéj vagy a gyömbér illóolaj, illetve fűszer használata, hiszen mind a kettő afrodiziákum)


   A shea vajat vízfürdőben felmelegítjük, hozzákeverjük a szárazanyagokat majd az illóolajokat és a szárított gyógynövényeket. Határozott mozdulattal golyót formálunk belőle és már kész is van.
   Ha többet készítünk, akkor érdemes szilikonos jégkocka vagy bonbonformába simogatni, és amikor kicsit kiszáradt megszilárdult, könnyen ki lehet venni belőle. Vízzel a készítés során nem érintkezhet.

  Ne feledjétek, a zene, a gyertyák, a fürdőgolyó  kis segítség egy idilli lubickoláshoz, a többi már rajtatok múlik ;)




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

3 egyszerű illatosító házilag