3 egyszerű illatosító házilag

   Sokan egész kis vagyont költenek arra, hogy otthonukban kellemes illat áradjon. A boltokban kapható légfrissítők drágák és sokszor olyan anyagokat is tartalmaznak, amelyek károsak lehetnek a szervezetünkre. Olyan alternatív megoldásokat mutatok, amik pénztárca kímélők, egészségmegőrzők, és garantáltan hatékonyak. 
 

Zselés illatosító házilag


   Nem kell más hozzá mint egy kis víz, illóolaj, és étkezési zselatin. Még díszítő elemként is használhatjuk a lakásunkban, ha hozzáadunk fűszereket (csillagánizs, egész fahéj, szegfűszeg...stb.). Ezen kívül rakhatsz bele ételszínezéket, ami harmonizál a szobával. 


Szódabikarbónás illatvilág


   Szerezz egy kisebb befőttes üveget! Szórj bele egy csomag szódabikarbónát, csepegtesd hozzá a kedvenc illóolajadat és keverd el benne. A befőttesüveg tetejére lékelj lukakat és csavard rá, vagy masnizz rá egy mutatós vászondarabot fedőként. 


Gyümölcsös, fűszeres aroma


   Ha főzöl, vagy sütsz valamit, az finom illatokat csempészhet otthonodba. Ez az ötlet tetszetős tud lenni, ha szépen elrendezed az üvegbe az összetevőket. Elsőként vegyél egy lábast és rakd bele a gyümölcsöket, fűszereket. Ez ízlés szerint variálható: narancs-gyömbér, citrom- rozmaring, lime-menta, alma-fahéj...stb. Ha már gyöngyözik a víz, hozzáadhatod az illóolajakat. 1 perc múlva zárd el! Öntsd bele az üvegbe és rakd a radiátorra.









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon