5 kreatív ötlet tojástartóból

   Nemrég kaptam több tucatnyi tojástartót, hogy használjam fel, amire csak akarom. Sok lehetőség közül válogattam ki a legjobb ötleteket nektek. Főleg olyanokat, amik a gyerekek örömét is szolgálják. 


1. A tavasszal a virágkoszorú is díszítheti  az ajtókat. Tojástartókból ez is kivitelezhető. Nem kell hozzá más, csak sniccer, tempera festék, és egy erősebb fajta ragasztó. A gyerekek segíthetnek a festésnél és a ragasztásnál. Én egy negyedikes osztállyal készítettem egyet, de barátnőméknél is egy ilyen tetszeleg az ajtóban.

2. Lehet előállítani különböző állatkákat. Itt már szabadjára engedhetjük a fantáziánkat is. Kitalálhatjuk, hogy éppen melyikhez van kedvünk. Lehet pók, bálna, béka, nyuszi, kacsa, csibe, macska,  és még sorolhatnám a lehetőségeket, hiszem határtalanok.


3. A tartók egészéből kreálható tároló, mint például ékszertartó, vagy varrós doboz. Decoupage technikával is díszíthető vagy akár egy szép színnel átfesthető. A tetejére vagy oldalára finom csipke ragasztható vagy szalag köthető.

4. Alkothatók  kis díszek is, amiket fel lehet aggatni dekor ágakra. Ez lehet akár a képen látható gomba, vagy virág, de lehetnek lelógó szivárvány színben pompázó kis csúcsocskák.

5. Végül pedig a gyerekszobába jól mutat a falon egy aranyos kép. A tojástartó alját kivágva kreálhatunk érdekes formákat, de akár fát, szívet, virágokat is megjeleníthetünk.

   Fontos tudni, hogy a tojástartók nem bírják a vizes festékeket. Célszerű olyan festéket használni, amit nem kell annyira vizezni, de lehet használni filctollat is. Ollóval nehezebb vágni ezt a fajta kartont, mint sniccerrel. A nyírás és vágás jobb, ha a felnőttekre marad, nehogy a gyerekek összeszedjenek az alkotás folyamata alatt egy- két hadi sérülést. 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

3 egyszerű illatosító házilag