Farsangi jelmezek újrahasznosítva

  Idén is közeledik a farsang és nem tudod, hogy milyen jelmezt készíts a gyerekednek? Összeszedtem pár rendhagyó újrahasznosított kosztüm ötletet.


  Egy remek boszorkány szettet úgy is összeállíthatsz, hogy csak a kalapot szerzed be. a szoknyája készülhet szemeteszsákból akár. A határozottan egyedi, boszorkányos hangulatot varázsolhat gyereked jelmezéhez.

  Ha van egy babahomokozód, vagy zöld lavór, amit egy napra tudsz nélkülözni, akár tini nindzsa teknőcöt is faraghatsz a fiadból.

  A gyerek odáig van a riói karneválért, esetleg hastáncos szeretne lenni? Akkor használd fel a régi hasznavehetetlen CD-ket. Mellesleg felnőtteknek sem utolsó ötlet.

  A gyereked odáig van a tech cuccokért? Akkor készíts neki robot jelmezt. Egy kartondoboz, használt CD, alufólia. Nem nagy ördöngösség.

   Egyszerű és igazán nagyszerű ötlet egy rakéta hátizsák. Két palack, kis festék, az aljára ragasztóval textilmaradványból (papírból is lehet, de az könnyebben szakad) egy tűzcsóva adja a boldogságot az égbe vágyó lurkóknak.

  Annyira jellemző, hogy szinte minden lány hercegnő akar lenni. Készülhetnek ezek az ellenállhatatlan ruhaköltemények kartonból vagy, akár pet palackból is.


  Te hogyan oldod meg a farsangot? Érdemes újrahasznosítani, mert ez egy olyan alkalom, amikor a gyerekek csak egy évben egyszer veszik fel az adott kosztümöt. Ezen kívül a farsangi verseny győztesei többségében olyanok, akik saját készítésű, kreatív ruhadarabokkal állnak elő. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

3 egyszerű illatosító házilag