Motiváció vegyszermentes, környezettudatos otthon teremtésre

  Számodra mit jelent az otthon természetessége? Tényleg lehet környezettudatosan, vegyszermentesen élni? 



  Az ember életét körülveszik az étkezési műanyagok, a különböző felesleges kidobni való kacatok, mindenféle vegyszeres kozmetikum. A legtöbben tisztában vannak ezzel, felfogják ezek veszélyeit, de mégsem tesznek ellene.
  A kifogások körbehálózzák az életünket: "Igen, szeretnék vegyszermentesen élni, de időhiányban szenvedek." vagy "Jó ötlet, de nincsen kedvem kísérletezni az öko- bio, saját készítésű cuccokkal, sokkal egyszerűbb leemelni a polcról a régi bevált termékeket.", vagy "Én úgy sem vagyok annyira ügyes, hogy magamnak állítsam elő azt, amit használok."
  Ez az a hozzáállás, amit ki kéne törölni az emberek fejéből. A lustaság, a megszokás, a kishitűség, a változástól/változtatástól való félelem. Ugyanis az embereknek arra van idejük, amire időt szakítanak. Ha nem fontos egy ember számára valami, azt nem is helyezi előtérbe.
  Ez a blog segít neked abban, hogy ezekre a kifogásokra kész választ kapj. Nem kell felesleges időt és energiát pocsékolnod arra, hogy ötletelj. Neked már csak ki kell választani és megvalósítani azt, amit a PeppermintHome ajánl.

Itt van pár tuti tipp, amit összegyűjtöttem neked az oldalról:

Egyél okosan!

  Főzéssel elkerülhető számos egészségtelen szokás. A friss alapanyagokból készült étellel biztos nem tudsz mellé lőni. Kerüld a zsiradékokat és bőségesen tedd bele az étrendedbe a különböző zöldségeket, gyümölcsöket. Imádsz nassolni, de tudod, hogy egészségtelen? Nem minden nasi az! A Harapnivaló rovatban főként laktózmentes, cukormentes recepteket találhattok, de gyakran előfordulnak a paleolit és vegán étkezésnek megfelelő receptek is.


DIY kozmetikum és háztartás!

  Unod már, hogy mérgezed magad a különböző vegyszerekkel? Készítsd el magadnak a saját kozmetikumaidat. A Homemade kozmetikum rovatban találsz egy rakás könnyen elkészíthető receptet. Miért éri meg ráfordítani az idődet? Számos oka van, de kiemelendő az egészségmegőrzés, és a gazdaságosság (olcsóbb alapanyagokból előállítani egy natúr kozmetikumot, mint megvenni a boltban egy natúr kozmetikumot.)

Hasznosítsd újra!

  A környezettudatos életmódra nevelés nekem igazán fontos pedagógusként. A saját életemben is igyekszem inkább újrahasznosítani kinőtt, elnyűtt, megunt tárgyaimat. A kreativitás, az alkotás öröme soha nem marad el. Az Alkotó rovatban számos ötletet találhatsz újrahasznosításra. Ne dobd ki a megunt holmikat! Inkább találj ki valami újat belőlük.


  Javaslom, hogy dobd félre a lustaságot meg a kifogásokat! Te is jobban fogod érezni magad, ha a megszokott felesleges időtöltés helyett valami értékeset készítesz.
  Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon, hogy a többiről is értesítést tudj kapni. Remélem felkeltettem az érdeklődésed és szívesen próbálsz ki majd ötleteket az oldalamról.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

3 egyszerű illatosító házilag