Regeneráló balzsam

   A tél idején kiszárad az arcbőröm és a kézfejem is. Ez a krém segíti az igénybe vett száraz bőr regenerációját. 
   Arckrémet, kézkrémet időjárásnak megfelelően kell váltani. Tavasszal, nyáron vizesebb, lágyabb textúrájú keverékek dukálnak. Az őszi, téli időszakban viszont olajosabb krémet használok mindig, mert az arcom-kezem hajlamos pillanatok alatt kiszáradni, elveszti fényességét, puhaságát. A fagy és az ádáz szél ezzel a kencével nem foghatnak ki a bőrömön.


Hozzávalók:

 Elkészítés:

   Egyszerű és piszok könnyű. A két olajat és a viaszt kezd el melegíteni vízfürdőn, közben kevergesd. Mikor már elolvadt a viasz, vedd le a vízfürdőről és 1 percre hagyd hűlni. Ezután 3 percig turmixold. Ha kész, akkor beleöntheted egy tégelybe.

   Most is egy egyedi tárolót választottam. Kicsi, ezért könnyedén elrakható akár kis pipere táskákba is és bárhova magaddal viheted.  Ha esetleg más tárolóra vágysz ehhez a készítményhez, akkor nézz szét itt!
   Ajánlom száraz, igénybe vett bőrre. A sárgabarack olaj, és a ligetszépe olaj is egy regeneráló hatású könnyű olaj, fiatalítja, derűssé teszi és hidratálja a bőrt, megőrzi annak rugalmasságát. Idősebb korosztálynak pedig főleg nagyszerűen beválhat a ráncok elleni harcban. Ha lehet zsíros bőrűek ne használják a készítményt arcra, csak kézre.

Ha tetszett a bejegyzés, akkor nézd meg a korábbiakat.Oszd meg másokkal is, és ne felejts el a facebook oldalt se követni!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

3 egyszerű illatosító házilag