8 tipp szatyor újrahasznosításra

   A bevásárló nylon szatyrok a vevő kényelmét szolgálják, ugyanakkor a környezetre nézve károsak. Egy ilyen műanyag táska lebomlása akár 400 év is lehet. Éppen ezért nem mindegy, hogy mit kezdünk vele. Íme pár lehetőség a sok közül.



Karkötő



   Az egyik legkönnyebben elkészíthető. Akár fonni,akár horgolni szeretnénk, az eredmény minden esetben szép lesz. Főleg fiatal lányok számára nagyszerű ajándék lehet.

Tárolódoboz, szemetesláda

   Az otthoni rendszerezés elengedhetetlen kelléke. Érdemes a fonalszövés mellé egy két hajlítható drótot is beleszőni az  oldalaiba és a sarkaiba, az szépen megmerevíti az anyagot.
Táska vagy kosárka



   Ami előny egy ilyen táskánál, hogy vízálló. Strandra vagy akár bevásárolni, piacra menni is tökéletes egy ilyen remekkel. A mellékelt kép jól mutatja az elkészítés módját. ugyan ez a módszer alkalmad a tároló dobozok kreálásához is.
www.pinterest.com/pin/334462709804604445/

Szőnyeg



   Ideális lehet a fürdőszobába kilépőnek, vagy cipőtároló alá, hiszen az esős, havas időszakban nem folyik szét a behozott latyak a lakásban.

Díszpárna

   Ha valamiből nem elég, akkor az a díszpárna. Csak annyit kell tenni, hogy egy nagyobb szatyorba belerakjuk a kisebb szatyrokat, esetleg mellé szivacsot. Ha megtelt, az összekapcsozás után már csak egy huzatot kell keresni neki. 

Poháralátét


   Ez a karkötő után a másik legkönnyebb módszer és kevés időt vesz igénybe az elkészítése. Lehet fonni, de ha valaki tud horgolni, akkor például ilyen szép alátét virágokat is alkothat.
www.pinterest.com/pin/334462709804604452/


Nem utolsó sorban itt egy link, ami megmutatja hogyan készíts fonalat a nylon táskákból:

http://pepperminthome01.blogspot.hu/2015/08/keszitsz-fonalat-szatyorbol.html


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

3 egyszerű illatosító házilag