Krém száraz és ekcémás bőrre

    Már sok ideje nem tudtunk mit kezdeni a barátom bőrével, gyógyszertárba járkáltunk, hogy majd csak lesz egy jó kenőcs, ami végre elmulasztja az ekcémáját. Idáig sikertelen volt a szteroidos kenőcsön kívül minden, amit kipróbáltunk. Egy kis kutatás után azonban rátaláltunk a shea vajra, ami ugyancsak hatékonyan távolítja el  a sebes bőrfelületet.
     Igazi varázslat, amit művel ez a kence. Próbáltam kicsit jobban felturbózni, ezért tettem hozzá többféle természetes összetevőt, amitől csak még eredményesebb lett a krém! Ezek az alapanyagok egytől egyik jól hidratált egészséges bőrt bűvölnek használójukra.

     A shea vaj az ekcémás bőr tüneteit gyorsan enyhíti, természetes hidratáló hatása révén megakadályozza a betegség kiújulását.Gyulladáscsökkentő hatással bír.Gazdag zsírsav-tartalma mellett sok A, E és F vitamin van benne.
     A mandulaolaj elsősorban E-vitamint, B-vitaminokat (B-1, B-2, és B-6 vitaminban)   és magas Omega-9-et tartalmaz. Csillapítja a viszketést és gyorsítja a bőr gyógyulásának folyamatát.
     A kókuszzsír, vagy más néven kókuszolaj, magas antioxidáns tartalommal bír, külsőleg alkalmazva pozitív hatású.Feszesebbé, puhábbá teszi a bőrt.
     A propoliszt égési sérüléseknél, napégések kezelésekor, valamint gennyes pattanásoknál, mitesszereknél, szőrtüszőgyulladásoknál sikerrel alkalmazzák.
     Végül lehet csepegtetni a krémbe illóolajként teafaolajat, ami fertőtlenít vagy levendula olajat, ami nyugtatja a bőrt, mind kettő kiváló választás!


A recept a következő:

  • 20 g shea vaj
  • 15 g kókuszolaj
  • 15 g mandulaolaj
  • 5 csepp propolisz tinktúra
  • 2-3 csepp illóolaj (levendula, teafaolaj)
  • 1 csepp E-vitamin (ha van, nem szükséges, mert a mandulaolaj tartalmazza)

Elkészítése:

1. Vegyél egy kispoharat, mérd ki a shea vajat, kókuszolajat és a mandula olajat!
2. Egy forró vizes edénybe rakd bele a kispoharat és kevergesd, amíg minden összetevő el nem olvad (Vigyázz, ne menjen a pohárkába víz!)
3. Vedd ki a vízből és add hozzá a többi összetevőt!
4. Erősen kavargasd 5 percig!
5. Öntsd bele a tégelybe, és hűtőben tárold!

    Kicsit lassabban szívódik fel, mint egy hagyományos testápoló, viszont sokkal bámulatosabb az eredmény. Igazán kellemes, a sebes kézre hűsítő gyógyír.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

3 egyszerű illatosító házilag