Rózsavíz házilag egyszerűen

  Mostanában nagyon népszerűek a különböző virágvizek. Testpermetekbe, arc-, és testápoló termékekbe, különleges süteményekbe egyaránt szívesen rakják ezeket a kellemes illatú csodaszereket. 


   Az egyik kivételesen jótékony hatású virágvíz, a rózsavíz. Belsőleg segíti az emésztést, jó hatással van a vérkeringésre és tele van vitaminokkal. Öregedésgátló hatású, eltünteti a szemkörnyéki ráncokat. Gyulladáscsökkentő, baktériumölő, ezért pattanásokra is kiváló. Napozás utáni használata  megnyugtatja a bőrt. Kellemes illata ellazít, így egy relaxáló fürdőhöz is tökéletes választás.


   Mivel most még lehet otthon a kertben is rózsa, ezért te is próbát tehetsz egy kis rózsavíz elkészítésére. Két lehetőség is van. Az egyikhez nem kell alkohol, viszont pontosan ez miatt nem is tárolható el két hétnél tovább, a másikhoz szükséges. Tovább tárolódik el, de nem használható így szemre.

1. Rózsavíz recept hozzávalói:


  • 1-3 marék rózsaszirom
  • 1-2 dl desztillált víz


Elkészítés
   Kezd el melegíteni a desztillált vizet. Ha kezd gyöngyözni a víz, akkor öntsd bele a szirmokat, hogy éppen ellepje a folyadék őket. Lassú tűzön 10 percig főzd, majd egy hőálló edénybe szűrd le a főzetet. Ha kihűlt tedd a hűtőbe, így két hétig is el tud állni.

2. Rózsavíz recept hozzávalói


  • 3-4 marék rózsaszirom
  • 1 rész desztillált víz
  • 3 rész vodka


Elkészítés:
   Keverd össze a két folyadékot. A  rózsaszirmokat rakd bele egy befőttesüvegbe, majd öntsd rá a folyadékot úgy, hogy pont ellepje a szirmokat. Helyezd melegebb helyre az üveget, ilyenkor nyáron ez lehet egy napsütéses ablakpárkány, vagy az erkély. Pár naponként, rakj bele még több rózsaszirmot. Ez sokkal illatosabbá aromásabbá varázsolja a majd a keveréket. 2-3 hét múlva szűrd le a folyadékot és már kész is a használatra.


   Személyes kedvencem a rózsavizes fürdő és a rózsavizes limonádé. Szórófejes flakonba öntve, egy kis napozás után kiválóan nyugtatja a bőrömet. Ha tetszett a bejegyzés, akkor látogass el még többért a blogomra: http://pepperminthome.blogspot.hu, vagy  nézz be a Homemade kozmetikum rovatba!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

3 egyszerű illatosító házilag