Egészséges kókuszgolyó

   Az édesség készítése mindig nehéz. Mit ehetnék, amitől nem lesz utána bűntudatom, ami nem árt az egészségemnek? Itt egy újabb recept édesszájú társaimnak! 



    Az elkészítése igen könnyű és gyors. Ez a recept csak 3 összetevőből áll. Tojásmentes, szójamentes, laktózmentes, glutén mentes egyaránt.
   Édesítőszerként datolyát használtam a golyók elkészítéséhez. A bibliai gyümölcs tekintélyes mennyiségű kalciumot és magnéziumot tartalmaz, vértisztító, és jótékony hatással van a légzőszervekre is. Azonban túlzott fogyasztása cukorbetegeknek nem ajánlott.
   A kókuszreszelék és a kakaópor is mindennaposak a konyhánkban, de nem biztos hogy tudod, mennyire jótékony ránk nézve. A kókusz kedves a csontoknak a kalcium, valamint D-vitamin tartalmának köszönhetően. Magas energiatartalma lábadozó betegeknek és sportolóknak egyaránt jó. Magas a rosttartalma, emiatt remek méregtelenítő. A kakaó pedig a szellemi tevékenységet segíti, serkenti a vérkeringést.

Hozzávalók:

  • 1/4 bögre kókuszreszelék 
  • 5 magozott datolya
  • 2 evőkanál holland kakaópor


   Nincsen más dolgod, mint hogy beleöntsd egy turmixgépbe az összetevőket és mixeld össze jól. A masszából gyúrj golyócskákat, majd hempergesd meg egy leheletnyi kókuszreszelékben.  Isteni finom! Próbáld ki bátran! Még több receptért kattints a Harapnivaló rovatra!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

3 egyszerű illatosító házilag