Csináld magad ékszertartók


  Annyi ékszered van, hogy nem tudod már hogyan rendszerezd, tárold őket?  Itt van pár ötlet a recycle, upcycle világából, ami tuti befutó lehet számodra.
Mindenki  válogathat a most mutatott lehetőségek közül, annak fényében, hogy éppen mid van kéznél, melyik tetszik legjobban. Az ékszereid mennyiségétől és milyenségétől is függ természetesen a kigondolás.

1. A régi bakelitlemezek újrahasznosítása nagyon divatos. Csinálhatsz belőlük  gyümölcsöstálat, vázát, újságtartót, órát, még ékszert is. Ez itt fülbevaló tartó most éppen.
 2.  A vintage stílus most nagyon divatos, A régi csészék újragondolásának kivitelezése elegáns ékszertartókat eredményez. A csészére aggaszthatod a fülbevalókat, minden más csak rendszerezés kérdése. Rakhatsz a csészébe kitűzőt, hajcsatot, a tányérra karkötőt, nyakláncot, gyűrűt...

3. A szokásos sajtreszelő. Ne dobd ki, inkább hasznosítsd újra. Fesd át a kedvenc színeddel, kötözz rá egy masnit.
 4. Képkeretbe zárt ékszercsodák egyedi megoldást nyújtanak. amire szükséged van még, a nem más mint pár szemes csavar és egy zsinór amire majd aggatod a fülbevalóidat.

5. Elbűvölően aranyos formája ez az ékszertárolásnak. Vállfáról formázhatsz dróttal kis felsőt. Egy két masni, vagy textil virág még inkább feldobja.
 6. A dekor ágak manapság nagyon menők, Ezért is jó lehetőség, hogy nyakláncaid ékeskedjenek rajta. Egyébként nem feltétlen kell dekor  ágat venni, amikor ki is mozdulhatsz egy kellemes sétára, hogy megtaláld az legmegfelelőbbet.

7 A régi fogasokon is jól mutatnak az ékszerek. Sálat, nyakláncot, karkötőt lehet tárolni rajtuk. Plusz díszítésként, festhetsz rájuk, ragaszthatsz valami igazán csajos matricát.

 8.A próbababát fel lehet öltöztetni ékszerekkel. Ha annyi ékszered van, hogy már fogalmad sincs merre rakd, akkor  ez a megoldás előnyös lehet.  Plusz gombostűk beszúrásával még több minden tárolható rajtuk.


 9. A nagymama polcából egy kellemes színű festékkel, pár szöggel nagyszerű ékszertartókat alkothatunk. Érdemes körülnézni a padláson. Igazi csodaország tud lenni egy kis kreativitással.

10.Személyes kedvencem ez a könyvecskének tűnő ékszertároló. Mivel igazi könyvőrült vagyok ezért ez fogott meg leginkább.
11.A fiókrendezők más elképzelés szerint nem csak a fiókban állják meg a helyüket. Az upcycle lényege, hogy nem csak arra használhatod az adott tárgyat, vagy eszközt, amire rendeltetve van. 


Ha tetszettek az ötletek, akkor Oszd meg, like-olj, próbáld ki!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

3 egyszerű illatosító házilag