Hamisítatlan ízű gyümölcsteák

  A különböző ízesített teák, amiket a boltban lehet kapni, tele vannak tartósítószerrel és van egyfajta utóízük. Otthon mi is előállíthatjuk ezeket a teákat olcsóbban, tartósítószerektől és utóízektől mentesen. 

    Ez a megoldás pofon egyszerű, de mégsem jutott soha eszembe, egészen most nyárig, úgyhogy gondoltam megosztom veletek ezt a nevetséges praktikát. Nincsen másra szükség csak szálas zöld teára és gyümölcsökre.
   Először barackkal próbáltam ki, de hamar rá kellett jönnöm, hogy egy óránál tovább nem hagyhatom a meleg teában a barackot, mert az idő elteltével szirupos lé lesz belőle. A tanulság tehát az volt, hogy mindenképpen egy óra elteltével ki kell venni a gyümölcsöt a teából. Így kellemesen átveszi a gyümölcs ízét, aromamentes, teljes egészében természetes ízesítésű szomjoltó folyadékot kapunk.

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál zöldtea filterpapírba csomagolva 
  • 1 egész őszibarack
  • cukorhelyettesítő ízlés szerint (nekem a barackkal elég édes volt)
  • 1 liter forró víz

Elkészítés:

   A vizet felforralom, beleöntöm egy hőálló kancsóba. A teafiltert, amit megtöltöttem teafűvel beledobom a forró vízbe. Ezután feldarabolom kisebb gerezdekre a barackot, a filternek elég 5 perc így kiveszem, majd a barackot belerakom a teába. Mehetnek bele az egyéni ízesítők, mint a cukor, vagy a citrom(én ezeket mindig kihagyom). 
   Hűtőben állni hagyom egy 30 órát, majd kerülhet bele egy kis jég is akár. Ha nem fogy el egy fél órán belül, akkor a gyümölcsöket nem árt kihalászni a teából.

  Ebben a kánikulában elképzelhetetlen számomra ez a zamatos, ízes finomság. Ha tetszett a bejegyzés, akkor nézd meg a Harapnivaló rovatot. Ha inkább mindenmentes smoothiera vágysz, akkor katt ide: Őszi frissítők



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

3 egyszerű illatosító házilag