Narancsbőr stop!

   A narancsbőr egy ádáz gonosztevő, amivel nem csak a bikiniszezonban, de a téli bundakabátos időszakban is ildomos foglalkozni. 



  A narancsbőr legfőbb oka a vér- és nyirokrendszer funkcionális zavara. Eredeztethető mozgáshiányra, helytelen táplálkozásra, de genetikai és hormonális okok is meghúzódhatnak a háttérben.
  Már többfajta kezelés, krém, szérum, testápoló is létezik, amik felveszik a harcot ez ellen a makacs probléma ellen, azonban ez egy hosszabb folyamat, ami türelmet, és nem utolsó sorban pénzt követel. Egy olyan megoldást javaslok, ami segít megvívni a háborút a narancsbőrrel szemben, és megkíméli bankszámlád életét.


Hozzávalók:


  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 2 evőkanál sárgabarackmag olaj
  • 1 kávéskanál ananászpor
  • 4 csepp E-vitamin (elhagyható)
  • 3 csepp édeskömény illóolaj
  • 2 csepp ylang-ylang illóolaj
  • 1 púpos teáskanál olíva emulgeáló viasz

Elkészítés:

  A sárgabarackmag olajat, kókuszolajat, és a viaszt egy kis edénykébe folyékonnyá melegítjük. Átöntjük egy magasabb falú edénybe és elkezdjük turmixolni, közben lassan adjuk hozzá az ananászport. Amikor kicsit kihűlt, akkor adjuk hozzá az E- vitamint és az illóolajakat és turmixoljuk tovább. Egy tiszta tárolóedénybe öntjük a masszát és megvárjuk míg teljesen kihűl.

  Én most is az All in packagingtől rendeltem tárolót, mert meg vagyok elégedve a termékeikkel. A kis elegáns tárolóedény mellé pedig egy dekoratív kozmetikai táskát választottam, ami stílusban is passzol hozzá. Így mindenhová magammal tudom vinni.

  Az édeskömény illóolaj és az ananászpor felpezsdíti a vérkeringést. A kókuszolaj és a sárgabarackmag olaj pedig gyengéden hidratálja a bőrt.
 Természetesen nem elég a krém használata. Fontos a rendszeres mozgás, a helyes táplálkozás és ha tehetjük járjunk el szaunázni is.
 Ha tetszett a bejegyzés, akkor nézd meg a többi receptet is!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

3 egyszerű illatosító házilag