Olaj mustra: Melyik illik a te bőrtípusodhoz?

  Különböző olajok másra és másra alkalmasak. Ahhoz, hogy tudd, hogy mi a neked legmegfelelőbb kozmetikai alapanyag, nem árt tisztában lenni azzal, hogy milyen hatással vannak a bőrre.



Kókuszolaj

Hidratálja és selymessé teszi a bőrt. Puhítja a bőrt, enyhén gyulladásgátló hatású. A kozmetikában igen széles körökben használható. Mind a hajápolás, mind a bőrápolás alapvető kelléke. Leginkább a száraz, vízhiányos bőrre alkalmas. Csecsemők végtagjain megjelenő hálás kezelésére is kiváló.
A bőrre felviheted önmagában is, de leginkább készítményekbe érdemes belerakni. Használhatod dezodor, hajbalzsam, testápoló szerek készítéséhez. 
Egy kiváló recept: Szakáll balzsam férfiaknak

Jojoba olaj

Szintén nagyon sok mindenre használható, sokoldalú olaj.Gyorsan felszívódik, mindenféle bőrtípusra megfelelő választás, leginkább a vegyes és zsíros bőrre. Hidratálja az arcot, közben nem zárja el a pórusokat. Szabályozni tudja a bőr faggyútermelését. Megőrzi a bőr rugalmasságát és segít annak regenerálásában. A hajat is ugyanúgy regenerálja, felveszi a harcot a korpásodás ellen. Használható sminklemosókba, arckrémekbe, öregedés elleni szerekbe, szőrtelenítés utáni krémekbe, hajápolási készítményekbe, pakolásokba.

Mandula olaj

Különösen száraz bőrre ajánlott bőrlágyító olaj. Nagyon népszerű a natúr kozmetikum készítők körében. Kellemesen táplálja és nyugtatja a bőrt. Mivel a bőrbe nehezen szívódik, kissé zsíros érzetet hagy maga után, ezért vegyes és zsíros arctípusra nem ajánlott. Alkalmas ráncok csökkentésére, karikás szemre, terhességi csíkok megelőzésére. Összetevőként kiváló sminklemosótejekbe, éjszakai krémekbe, száraz-, kipirosodott bőrre alkalmazható készítményekbe. 
Recept száraz, problémás bőrre: Krém száraz, ekcémás bőrre

  Nem elég, ha találomra választasz magadnak a saját készítésű krémeidhez hozzávalót. Érdemes tisztában lenni, hogy milyen bőrtípusba tartozol és azt figyelembe véve kiválasztani a hozzávalókat. Ha tetszett a bejegyzés csatlakozz a Facebook oldalamhoz. Oszd meg másokkal is, hiszen nem titok.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

3 egyszerű illatosító házilag