Olaj mustra: Melyik illik a te bőrtípusodhoz?

   Különböző olajok másra és másra alkalmasak. Ahhoz, hogy tudd, hogy mi a neked legmegfelelőbb kozmetikai alapanyag, nem árt tisztában lenni azzal, hogy milyen hatással vannak a bőrre.


Argán olaj

Ez az olaj igazi kincs. Az egész testre alkalmas. Táplál és egyben fiatalít is. Gátolja a bőr élettani öregedését. Használata után simább, feszesebb érzetet hagy. Segíti a sebek gyógyulását. Nagyszerű problémás bőr kezelésére.
Leginkább különösen száraz, vízhiányos bőrtípusra ajánlott. A zsíros és vegyes arcbőrűek számára kifejezetten kerülendő, mivel lassan szívódik fel, és olajos érzetet hagy maga után. Kiváló körömápolásra, öregedésgátlónak, hegesedést segítő krémekbe egyaránt.

Avokádó olaj

Az avokádó már önmagában is sokoldalúan használható szépségápolási termékekbe. Például hasznosíthatjuk arc-, hajpakolásokba is. Katt ide a receptért! Maga az olaj kiválóan hidratál, ösztönzi a bőr kollagén termelését. Gyulladáscsökkentő és még antibakteriális hatású is. Tele van antioxidánsokkal, ami lassítja az öregedést. A bőrbe közepesen szívódik fel, így enyhén zsíros érzetet hagy. Ajánlott normál, illetve száraz bőrre. Alkalmazható hajbalzsam receptekbe, testápoló készítményekbe, napolajakba, gyulladást és  viszketegséget enyhítő készítmények összetevőjeként.

Sárgabarackmag olaj

Igazi klasszis a maga nemében. gyorsan felszívódik a bőrbe a hidratáltság érzetét hagyva maga után. Hidratál, táplál, regenerál. Ajánlott minden bőrtípusra, száraz bőrre kivételesen jó választás. Enyhíti a  gyulladást, viszketegséget és a pirosságot. Masszázsolajokba, nappali krémekbe, balzsamokba, szemkörnyék ápolókba, napozáshoz használatos készítményekbe bátran használhatod. Egy különleges ajakbalzsamot itt találhatsz!

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kattints ugyanebben a témára, ahol más olajokat vesézek ki. Olaj mustra: Melyik illik a te bőrtípusodhoz?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

3 egyszerű illatosító házilag