Bemutatkozás

Egyre több ember szemét nyitja fel, hogy amiket a boltban lehet kapni, nem biztos, hogy jó hatással vannak a szervezetünkre. 
Az élelmiszerek tele vannak ízfokozókkal, tartósítószerekkel, színezőkkel.  A kozmetikumok olyan vegyi anyagokat tartalmaznak, amik nem hogy segítenek, inkább ellenkezőleg, károsítják a bőrünket, hajunkat és körmünket egyaránt. Nem véletlen, hogy egyre többen lesznek allergiások, egyre többen kapnak el súlyos betegségeket.
Nem csak a szervezetünket, hanem a környezetünket is folyamatosan szennyezzük.  Nem azon gondolkozunk, hogy az adott tárgy, amit már nem használunk, vajon hogyan alakítható át, hogyan hasznosítható, hanem egyszerűen kidobjuk, holott nagyszerű ötletekre lehet bukkanni egy kis kutatással. A különféle csomagolások, palackok is a kukába landolnak. A papír, még gyorsan lebomlik, de például egy műanyag flakonnak sokkal több időre van szüksége. Károsítjuk magunkat és környezetünket, elpazaroljuk az éveinket és a lehetőségünket egy szebb jövőre. 
Ez a blog egyfajta életstílus útmutató azok számára, akik megelégelték nézegetni a termékek hátoldalán lévő összetevőket és saját maguk akarják elkészíteni kozmetikumaikat. Kalauz az egészséges étkezéshez, és egy zöldebb, természetesebb, környezetbarát otthon megteremtéséhez. 
Minden ötletem gyorsan, könnyedén elsajátítható, elkészíthető, nem igényel profizmust, különösebb szakértelmet, hiszen én is olyan ember vagyok, aki szereti az egyszerűséget. Remélem, elnyeri a tetszéseteket! 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

3 egyszerű illatosító házilag