Ötletek Karácsonyra

   Mindenki ünnepi hangulatban ég és a legtöbb embernek fő is a feje, hogy mit vegyen, vagy készítsen erre a becses alkalomra, mivel tehetné hangulatosabbá, meghittebbé az ünnepeket. Íme pár ötlet a "használd fel újra" Karácsonyra!


1. Köszöntse a vendégeket Rudolf a bejáratnál!

  Ez az ötlet nagyszerű!  Ha már van egy bejárati koszorúd (saját magadnak is elkészítheted, csak kötözőanyag, metszőolló és fenyőfa kell hozzá), akkor ezzel igazán fel tudod dobni! Nincsen másra szükség, csak kartondobozra, ollóra és ragasztóra. Az orrát festheted is, ha nem találsz piros kartont. Valamint a végén egy függönyzsinórra, ami körbe éri a szarvas nyakát. A kis díszeket pedig vattából és alufóliából, vagy megmaradt csokipapírból csinálhatod meg, oda is varrhatod, ragaszthatod. 



2. Ha már nincsen hó, de hóember nélkül nem az igazi!

  Használt műanyag poharakat, tűzőgépet és egy kis kézügyességet igényel ez az eljárás. A végén köthetünk a nyakára egy sálat is, hogy ne fázzon meg. Igazán eredeti!


3. Nem működnek az égők? Csinálj belőle fenyőfadíszt!

  Többféleképpen lehet dekorálni, a legegyszerűbb egy kis decoupage ragasztóval bekenni a felületet, majd beleforgatni a csillámba, végül megint bekenni egy kis ragasztóval, hogy odatapadjon, de ha igazán különlegeset szeretnél, akkor akril festékkel, üvegfestékkel nekieshetsz és különböző mintákat varázsolhatsz rájuk. 


   

4. Díszek a műanyag palack aljából

  Éles kés vagy sniccer kell hozzá, miután kivágtuk érdemes az éles részét végig vasalni, hogy meg ne vágja senki kezét, ugyanis a műanyag hőre gyorsan olvad. A baleset megelőzése igen fontos.  Ezt követően ugyancsak az akril vagy az üvegfesték az, ami szépen megmarad a felületen. Igazán dekoratív fára, vagy ablakba!



5. Csomagolás, kicsit másként

  Bárkitől megkérdeznénk, hogy mondjon ötletet wc papír guriga újrahasznosítására, biztosra veszem, hogy eszébe jutna egy pár emlék az általános iskolás technika órákról. Ez viszont kissé szokatlan, ám annál egyszerűbb megoldás. Bármilyen csecsebecse, vagy apró tárgy ajándékozása esetén alkalmazható.








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

3 egyszerű illatosító házilag