Szuper könnyű banános palacsinta

   Ha imádod a palacsintát, ha szereted a banán ízét, ha csak egészségesen szeretnél élni, akkor próbáld ki ezt a receptet. Isteni finom, gyorsan készen van és jól megtelít a reggeli edzés előtt.


    A következő palacsinta ideális reggelire, mivel mindent tartalmaz, amivel  úgy indíthatjuk a napot, akár egy energiabomba.
   A banánt szerteágazó jó tulajdonságai miatt érdemes fogyasztani. Ilyen tulajdonságai: Jót tesz a gyomornak, magas rosttartalma van, a szervezet gyorsan lebontja. Tele van ásványi anyagokkal és B-vitaminnal, kiváló energiaforrás, erősíti a hajhagymát és a köröket és nem utolsó sorban nyugtató és kedvjavító hatású.
   Ugyanúgy fontos a reggel indításához a fehérjebevitel is, amit most tojással teszünk lehetővé. Izomépítéshez, edzés előtt tökéletes választás. Ha menstruáció miatt levert vagy, akkor a tojás segíthet.
  A lenmag ugyancsak csodákra képes. Védi az ízületeket, serkenti az emésztést, tisztítja a vesét és az epét, csökkenti a gyomorsav termelést és az izomlázat.

Hozzávalók:

  • 2 közepes méretű tojás
  • 1 nagy db banán
  • 1 ek lenmagliszt
  • 2 tk kukoricakeményítő

Elkészítés:

  1. A banánt és a tojást, a lenmaglisztet és a keményítőt rakd bele a turmixgépbe, turmixold össze.
  2. Önts egy kis kókuszolajat a forró palacsintasütőbe, egyengesd el.
  3. Önts tésztát a serpenyőbe, forgasd át, majd tálald!


   A végeredmény ez a habkönnyű banános finomság, amivel nehezen lehet betelni. Nagyjából 6-10 kicsi palacsinta készíthető belőle. Ha szeretnéd ízesebbé tenni, akkor javaslom a fahéjat, vanília kivonatot vagy szórj a tésztába csokidarabokat. Határozottan fokozzák az ízélményt.
  Glutén- és laktózmentes diétához is ajánlom, mivel nem tartalmaz olyan alapanyagot, amivel kellemetlen perceket okozhatnának maguknak az arra érzékenyek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

3 egyszerű illatosító házilag