Vegán mogyoróvaj házilag

   Egész Amerika megveszik a mogyoróvajért, de nálunk nem kapkodják az ára miatt, holott nagyon egészséges. Megmutatom, hogyan tudod elkészíteni otthon és csak 3 összetevő kell hozzá.




   A földimogyoró rendkívül kedvező hatással bír a szív- és érrendszerre. Értékes olajat tartalmaz, magas a fehérjetartalma, ezért állati eredetű fehérjék fő helyettesítője lehet. Antioxidánsokban, kalciumban, magnéziumban, cinkben, niacinban gazdag.
    Maga a késztermék rengeteg hozzáadott cukrot, tartósítót tartalmaz, ezért lehet előnyösebb, ha házilag készíted el. Gazdaságosabb és egészségesebb módja ez a reggeli étkezéseknek. Mellesleg 5 perc alatt elkészíthető, így ha elfogy, a reggeli rohanáskor is lehet pótolni, ha megvannak az összetevők otthon.

Hozzávalók:

  • 300g földimogyoró (sós)
  • 2 evőkanál agave szirup/ rizsszirup
  • 2 dl kókusztejszín


   Ezzel a két összetevővel csak annyi a dolgod, hogy össze kell őket mixelni addig, míg teljesen krémállagú nem lesz.
   Ha nincsen otthon agave szirup és nem probléma a cukor akkor helyettesítheted mézzel vagy juharsziruppal. Ha nem találod elég krémesnek akkor tegyél hozzá tetszés szerinti kókusztejszínt.
Én egy kicsit direkt darabosabbra hagytam mert úgy szeretem.
Hűtőben kell tárolni és a szavatossági ideje addig jó, amíg a tejszín tart, így nem érdemes többet csinálni egy üvegnél egyszerre.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

3 egyszerű illatosító házilag