100% természetes dezodor

   Sok problémát jelentettek idáig a boltban kapható dezodorok. Beszínezték a pólóimat, irritálták a bőrömet és még sorolhatnám... Nagyjából már 3 éve készítem természetes alapanyagokból a sajátomat, hogy ezeket a problémákat kiküszöböljem.

  A boltban lévő dezodorok, legyen az golyós vagy pumpás, mindig nagy fejtörést okoztak számomra. Érzékeny a bőröm ezért nem volt mindegy soha, hogy melyiket választom. Ugyanakkor az is érdekes volt, hogy ha leizzadtam, akkor sokkal kellemetlenebb szagom volt, mintha be se fújom magam. Tiszta 22-es csapdája! Ennek az oka talán az lehetett, hogy ha boltban kapható dezodorról van szó, akkor elengedhetetlen hogy káros, vegyszeres anyagokkal érintkezzen a bekent vagy befújt terület.
  A dezodorgyártók a termékek előállításához többféle kritikus anyagot is használnak.  Ilyen anyag az alumíniumsó. Az alumínium vegyületeit már többször tették felelőssé az Alzheimer-kór és a mellrák kialakulásáért, bár döntő erejű bizonyíték még nem született, de egy biztos: nem egészséges.
  Ez a recept vált be idáig a legjobban. Az olyanok, amikbe tengeti sót is kell keverni ugyancsak kicsíphetik, kipirosíthatják a bőrt, főleg ha  edzés közben leizzad az ember lánya. Az új recept azért jobb, mint a sima sós recept, mert a fent említett problémákat kiküszöböli.



Hozzávalók:

  • 2 púpozott teáskanál szódabikarbóna
  • 2 púpozott teáskanál  kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál kókuszzsír
  • 3 csepp tetszőleges illóolaj ( én borsmenta és narancs keverékét választottam ez alkalommal.)


Mixeld össze amíg nem lesz teljesen krémes és kenhető. Kanalazd bele egy tároló edénybe vagy üvegbe és már használhatod is.

   Örülök, hogy végre egy olyan dezodort találtam, ami vegyszermentes, pillanatok alatt elkészíthető, nem kell naponta többször használni, gazdaságos, saját illat-ízlésemhez igazodik,- (mivel én választom ki) - és nem hagy foltot a ruhán. Próbáld ki te is bátran!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

3 egyszerű illatosító házilag