Szakáll balzsam férfiaknak

  Mostanában nagyon divatossá vált a szakáll, viszont rengeteg szakállas férfin látom, hogy nem igazán gondozzák, holott már ősidők óta voltak módszerek rá. Némelyeknek már határozottan igénytelen kinézetet kölcsönöz, pedig csak napi 1 percet kéne rászánni az ápolására.


   Ha rendezett, elegáns arcszőrzetet akarsz, akkor itt van a  három alapszabály, amit nem árt betartani:

  1. A balzsamozás előtt, fürdés közben mosd meg a szakállad, mivel az megfogja az utca mocskait.  
  2. A szakáll alatti arcbőr könnyedén kiszáradhat, ha nem használsz hidratálókrémet (főleg télen) - a szárazság miatt viszkethet, hámlani kezdhet,  amely látható korpát eredményezhet a szakállon. Ezért kell a balzsamot jó alaposan a tövétől a végéig bemasszírozni.
  3. Naponta néhányszor érdemes átfésülni a szakállat, hogy tisztán és gubancmentesen tartsuk.


   Most egy szuper könnyű balzsam receptet mutatok be, ami fényesebbé, puhábbá, kezelhetőbbé teszi a neveletlen szőrszálakat. Használatával könnyedén lehet formázni, kinézeted ápolt és elegáns lesz. Elkészítése gyerekjáték, még a főzéshez nem értőknek is vállalható.



Hozzávalók:
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 2 csepp borsmenta olaj
  • 1 csepp szantálfa olaj


   A zsírt egy hőálló edénybe kell rakni és lassú tűzön melegíteni. Gyorsan folyékony lesz, belecsepegteted az olajokat, alaposan összekevered, majd egy tégelybe öntöd és berakod a hűtőbe.
A tárolását ezután is a hűtőszekrényben kell megoldani. A hűs balzsam igazán jóleső érzést nyújt az arcbőrnek, a menta pedig bizsergető.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

3 egyszerű illatosító házilag