Őszi ajtódíszek a természet kincseiből

   A színpompás ősz újra megérkezett. Már alig várom, hogy az összegyűjtött termésekből valami igazán egyedi ajtódíszt varázsoljak.


   Imádom azt az elképesztő színvilágot, amit egy őszi park, vagy erdő nyújtani tud. Ugyanezt a hangulatot ősszel az otthonomba is szívesen csempészem be. Egy kis makk, toboz, csipkebogyó, vadgesztenye, szárított paprika, szín-gazdag falevelek felhasználásával lélegzet elállító dolgok születhetnek.

 Csak ragasztópisztoly és minimális idő szükségeltetik ehhez az őszi színekre festett ajtódíszhez. Egyedi és mégis gyerekjáték az elkészítése.


 A szárított növények ugyanolyan csodásak lehetnek a bejáratnál. Igazi rusztikus hatást kölcsönöznek otthonod elé.

  Érdemes megfontolni, ha van a közeledben csipkebogyó, hogy ajtókoszorúként hasznosítsd a termését. Csak egy kis időbefektetés, pénz pedig nem kell hozzá.

 Ez a koszorú már elég aprólékos munkát igényel, de a végeredmény miatt megéri a sok fáradozást. A költség itt is minimális, viszont ezt már a türelmesebbeknek ajánlom. A színkombináció pedig magáért beszél.


 Ha úgy gondolod, nem csak termésekből, de levelekből is összeállíthatsz egy hamisítatlan ajtódíszt. Csak válaszd ki a megfelelő fa leveleit. A bordós narancsos, vagy a sárgás zöldes árnyalatok egyaránt hívogatók.


Paprika őrülteknek ez a koszorú egy remek választás. Gyerekkorom emlékeit idézi, a nagymamánál töltött őszökön együtt fűztük fel és szárítottuk a paprikát. Különleges bája volt a tornácon.


Ha egy egészséges séta után temérdek dolgot találtál és ezeket mind fel szeretnéd használni, akkor ezt az ajtódíszt ajánlom. Részletgazdag és nem kerül semmibe és igazán mutatós darab.

   Miért kéne megvenned a drágábbnál drágább dekorációs kellékeket, amikor a természet csak úgy felkínálja számodra a lehetőséget. Csodálatos ajtódíszeket készíthetsz saját kézzel extra költségek nélkül.
Ha tetszett a bejegyzés akkor nézd meg a többit is!www.pepperminthome.blogspot.hu
Kövess minket a facebookon, hívd meg ismerőseidet is!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

3 egyszerű illatosító házilag