Rózsakert ajakbalzsam

Eljött a szeles,hideg idő. Az ajkaim ilyenkor rendszerint kiszáradnak, folyamatos ápolásra szorulnak. Még jó, hogy van egy nagyszerű, otthon is nyugodt szívvel elkészíthető receptem!


Az eddigi legjobb balzsam receptem a legegyszerűbb is. Olcsó, könnyű elkészíteni és természetes alapanyagokból áll össze.
Az alap recept, színezék nélkül is remek, de mivel mostanában jobban érzem magam, ha van egy kis szín az ajkaimon, cékla port használok.

Hozzávalók az egyszerű recepthez:

  • 1 teáskanál méhviasz
  • 1 teáskanál shea vaj
  • 1 teáskanál sárgabarackmag olaj
  • 10 csepp E-vitamin


Elkészítés:
Mérd ki egy főzőedénybe a méhviaszt, sheavajat, sárgabarackmag olajat és folyamatos kevergetés mellett olvaszd fel a gőz fölött. Gyorsan kell dolgozni! Ha folyékony, homogén állagú, akkor hozzá lehet adni az E-vitamint, valamint ízlés szerint természetes illóolajat is!

Ha fel akarjuk dobni egy kis színnel. akkor egy kicsit bonyolultabb, lesz a recept, hiszen a színezéknek oldódnia is kell vízben.

Színezéknek:

  • tetszés szerinti cékla por
  • 1 teáskanál rózsavíz
  • 6 szem emulsan



Elkészítés:
Két külön főzőedénykébe először kimérem a méhviaszt a sheavajjal, olajjal és E vitaminnal, majd a másik edénybe a rózsavízben elkeverem a cékla port, a színezékes vízbe pedig belerakom az emulsant.
Felmelegítem mind a kettőt (közben folyamatosan kevergetni kell.) Amikor elolvadnak, az egyiket hozzáöntöm a másikhoz és elkeverem. (Célszerű először az olajokat, majd a színezékes edényt melegíteni. Gyorsan beleöntöm a tégelybe a még folyékony balzsamot, majd hagyom, hogy megszilárduljon.

Mivel a tégelyekből is kifogytam, nincs mit újrahasznosítani, ezért azokat is be kellett szereznem valahonnan. Ezek a kozmetikai tégelyek árban, minőségben és tetszetős kinézetükben is megérik a vásárlást. Én most különleges Macaron tégelyeket választottam az én ajakíremhez.
További különleges tárolókat még itt találhatsz:
http://allinpackaging.hu/kozmetikai-csomagolas.html

A rózsavíztől olyan lesz az illata, mintha egy üde virágoskertben járkálnék. A céklaport pedig ad egy kis színt is hozzá! Nincs is jobb, mint egy saját magad által készített természetes kozmetikum!
Ha tetszett a bejegyzés, akkor látogass el a homemade kozmetikum rovatunkra!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

3 egyszerű illatosító házilag