Rém egészséges nasik Halloweenre

   A Halloween már közeleg és fogalmad sincsen, hogy milyen egészséges csemegékkel várd a vendégeidet? Itt van pár megoldás vitamindús nassoláshoz.
   A következő ötletekre szokták azt mondani, hogy egyszerű, de nagyszerű. Az alapanyagok könnyen beszerezhetők, olcsók, nem kell főzni se, csak egy kis kézügyesség szükséges. Többségük sajtfélékből, gyümölcsökből tevődik össze.

Boszorkány fogak

   A mandula szépen belemélyeszthető az alma húsába. Rémísztő fogakat adva az almaszájnak.

Boszorkányseprű

   Egy kis ropi, a kedvenc sajtunk -lehetőleg félkemény- és már is készen van a varázs seprű. Kötöző anyagként akár  szárakra vágott zeller szárát is használhatod. Ebben az esetben nem kell félni, hogy véletlen valaki megeszi a madzagot.

Halloweeni saláta

  A narancs héja megformázható töklámpásként. Ebben igazán jól mutat ha kitömjük egy kis apróra vágott saláta mixxel, legyen az zöldséges vagy gyümölcsös.

Sütőtök és szellemek gyümölcsből

    A mandarint meghámozva, közepébe zellerszárat rejtve, mini tököket kapunk. A banán két végét levágva és egy kis étcsokoládés díszt rácsorgatva szellemeket kapunk. 

Kókuszos szellempálcikák

   Egy másik banán alapú szellemalkotáshoz szükség van ezen a déli gyümölcsön kívül egy kis joghurtra, kókuszreszelékre és étcsokoládéra, amivel megformázzuk a szemét és a száját. Mind ezt pálcikákra szúrva fogyaszthatjuk.

Hátborzongató ujjak

   A mozzarella jól formázható. Lehet kapni mozzarella rudacskákat a boltokban is, ezeket félbe vágva, egy kis paprika körmöt ragasztva igazán félelmetes ujjakat varázsolhatunk, fűszeres paradicsomszósszal tálalhatjuk.


Szemrevaló falatkák

   Ezek az úgynevezett szemgolyók három összetevőből állnak. Répa, mozzarella és olívabogyó.  Az elkészítése nem jelent nagy kihívást, mégis ötletes.

Tökre jó mártogatós

   Kivájt sütőtökben egy kis mártogatószósz a zöldségekhez nagyon mutatós tud lenni az étkezőasztalon. Egy kis  nyers répa, uborka, vagy  zeller, retek, párolt brokkoli, vagy karfiol... A lehetőséget határtalanok. Csak egy finom mártogatós szósz kell hozzá


Zöldséges csontváz

   Minden csak az elrendezés függvénye. Ha van egy pár zöldséged, akkor eldöntheted, hogy mit használsz a gerinchez, bordákhoz, végtag csontokhoz, a feje lehet salátástál vagy mártogatós. Kreativitás kérdése az egész.

    Ezek után az ötletek után már nem is a "csokit vagy csalunk"-kal kopogtatnak majd, hanem a "gyümölcsöt, vagy csalunk" lesz a szlogen. 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

3 egyszerű illatosító házilag