Sminklemosó két összetevőből

   A bőröm igen érzékeny a vegyszerekre, ezért meg kellene vennem a legdrágább sminkeltávolítók egyikét, ami az én bőrtípusomra alkalmas. Ezt megelégelve találtam meg ezt a receptet. Gyengéd és hatékony!


      Lemosó esetében fontos, hogy ne szárítsa és ne zsírosítsa a bőrt, táplálja azt. Szempont még az is, hogy ez a megoldás igen gazdaságos. Nem kell mást tenni, mint keresni egy kis üvegcsét és fele- fele arányban feltölteni a két összetevőt:

Olíva olaj

   Ez a mediterrán növényből sajtolt olajféle rendkívül jótékony hatással bír a bőrre. Sok természetes antioxidánst tartalmaz. Tele van A-, E-, és D- vitaminnal, valamint béta-karotinnal Az extra szűz olívaolaj az olajbogyó első sajtolásának eredménye, ami mentes mindenfajta vegyi eljárástól, ezért ajánlom ezt a fajtát. A bőrt nyugtatja, puhává varázsolja. A regeneráló csodaszer, heg és sebgyógyító hatású, és nem csípi a szemet.

Rózsavíz  

   Mindenféle bőrtípusnál alkalmazható, bőrpír ellen is használható. Az illata igen kellemes, nyugtató hatással bír, ezért egy fárasztó nap után  tuti megoldás. Esszenciális vitaminokat tartalmaz, mint például a B3-, D-, C-, és E- vitaminok.Gyulladt, fáradt, égő, száraz szemre is remekül alkalmazható. 

   Használata egyszerű! Rázd fel a tubus.Vattakorongra öntve óvatosan töröld át a szemek környékét. Az elkészített kozmetikum ára nem haladja meg a 700 forintot. Ajánlom mindenkinek! Egyszerű, természetes, vegyszermentes!




Képek:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

3 egyszerű illatosító házilag